Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brugge: toename van vragen over New Age

Brugge: toename van vragen over New Age
BRUGGE (RKnieuws.net) - Vorig jaar deden velen regelmatig een beroep op Geert Morlion, verantwoordelijke van het bisdom Brugge voor sekten en nieuwe religieuze bewegingen. De meeste oproepen hadden te maken met Getuigen van Jehovah die uit de groep weg willen, met mensen in beslag genomen door vreemde en soms vermeende verschijningen van Maria, met Scientology en met gewone vragen om informatie over deze of gene groep.
Er was een merkwaardige toename van vragen over New Age. De verantwoordelijke staat in contact met een netwerk van New Age-aanhangers. Heel wat van deze mensen wensen weer volop deel uit te maken van de R.K.-kerk (en zijn verwonderd over de mildheid aldaar).

De interdiocesane werkgroep met betrekking tot sekten en nieuwe religieuze stromingen bracht onder meer een verklaring uit over de verschijningen in Medjugorje en over Oous Dei. Er waren de interessante studierondes over nieuwe sektaire tendenzen. De verantwoordelijke heeft enkele conferenties gegeven in de Karmel van Vlamertinge, onder meer over het Romeinse document over New Age. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken